Обучение на агресивни кучета - Курс Агресия

Програмата е предназначена за всякакви кучета, на които основен проблем е агресията.

За агресивни кучета или агресивно поведение на кучета.

Подходяща за кучета, които ръмжат или хапят собствениците си или други хора.

Подходяща за кучета, които нападат други кучета.

За тази програма няма ограничение във възрастта или породата.

Молим всички собственици, които мислят, че са за тази програма, когато си правят среща с треньор, да вържат кучето здраво с повод и нашийник. Ако кучето е агресивно към собствениците си и не може да бъде преместено или изкарано навън, треньорът ще даде идея как най-правилно и безопасно може да бъде проведена първата среща.

Варианти за работа:

Програмата може да се провежда като пансионно обучение или посещение на Ваш адрес. Провеждането ще бъде определено от наш треньор след първата среща с Вас и кучето Ви.

Цена: 1000-1200лв

*Цените са без включени транспортни разходи

За повече информация връзка с главен треньор на кучета Павел Джуров от училище за кучета “K9 World”.

Агресия при кучетата

При кучетата срещаме много различни видове агресия. Когато се установи каква е агресията, която кучето има, тогава можем и да разберем защо се е изявила. След като установим причината, можем да мислим как точно да подобрим поведението.
Видове агресия, които са често срещната при кучетата:

  • Отбранителна агресия– този тип агресия се изявява, когато кучето следва плячка. Под плячка може да се разбере: кола, колело, котка, куче и много други. Понякога, когато спре да се движи плячката, кучето може да спре отбранителната агресия и да започне игнориращо поведение. Това се случва при по срамежливи кучета и при тези, на които им липса самоувереност.
  • Пренасочена агресия– Това е агресия, която се събужда в кучето, когато иска да добере нещо, но не може и от стрес и напрежение пренасочва тази агресия към нещо друго. Пример затова е, ако видите две кучета в един двор, които лаят към котка,до която не могат да достигнат много често срещна е да се сбият помежду си. Тази агресия може да бъде пренасочена и към собственика на кучето. Друг пример е глутница бездомни кучета, които лаят по нещо което искат, но не смеят да доближат, много често пренасочват агресията едно към друго.
  • Егоистична агресия– това е агресия, която кучето проявява като пази нещо негово. Примери за това са: кучето те ръмжи, когато му доближиш хранта. Когато искаш да го преместиш от дивана. Когато искаш да му вземеш играчката. Най-интересното е, че в редки случаи, кучето може да пази и самия собственик по този начин.
  • Агресия предизвикана от страх или болка– тези два вида агресия са доста близки един до друг като поведение. Много треньори използват тези два вида за да предизвикат агресия от кучето. Пример за това е, ако застанеш пред кучето и направиш нещо, от което го е страх и то не може да избяга, иска не иска, започва да показва агресия за да се защити. Ако започне да лае или да ръмжи заплахата се отдръпва. Tака се показва на кучето, че заплахата изчезва,когато показва агресия. Ако не стане с изплашване се пробва с болка върху кучето, по същия начин. Това не е най-правилният начин да накараш кучето да показва агресия, но е един начин, който все още се използва от треньорите. Тази болка и този страх научават кучето кога и как могат да изплашат заплахата за тях. Лошото е, че тези кучета стават доста непредсказуеми, защото не знаеш кога и какво ще ги изплаши.
  • териториална агресия– агресия, която може да бъде изявена сама по себе си. Пример за това е: дворно куче, което пази двора си като се ежи с цялата си енергия по друго куче. Интересно е че, когато тези две кучета се видят пак, но този път в парка могат да бъдат първи приятели.
    Кучето може да изявява няколко от тези агресии едновременно. След като разберете кой тип агресия използва кучето Ви разберете, откъде се е появила тази агресия в него. В някои случаи ние подсъзнателно мотивираме или поущряваме нашето куче да бъде агресивно. В други случаи може да е резултат на генетика и от характера на кучето.
    Всяко едно куче е напълно индивидуално. Решението на този проблем е напълно индивидуален за всяко куче. Едно от основните неща, които помагат е да имате пълен контрол върху кучето си. След като постигнете това ще Ви е по-лесно да създадете упражнения, които да Ви помогнат с подобряването на агресивните поведения.

 

Разгледайте блогани за повече съвети и информция за обучението на кучета, написани от теньора на кучета Павел Джуров.