Хотел за кучета

By admin,

  Filed under:
  Comments: None

хотел на кучета софия 2хотел за кучета софияхотел за кучета

Хотел за кучета

Малко информация за хотелите за кучета.

Все повече хора си оставят кучетата на хотел. Повечето случаи хората нямат голям избор да пътуват с домашните си кучета, за това има такава услуга хотел за кучета. Но когато оставите кучето си на хотел може да имате малко неочаквани и нежелани последствия.

Стреса, че Вас ви няма и спадането на имунитета в резултат от оставянето на кучето, са малка част от проблемите, които може да очаквате. Много често кучетата боледуват в хотелите за кучета,но причините не винаги са условията. Рядко, но се случва, кучето да откаже да се храни или да се депресира докато е на хотел. Има случаи, в които отключват болести, които често се базират на имунната система на кучето.

Хотелите за кучета са направени, за да побират колкото се може повече кучета. От обща логика е ясно, че кучетата ще се джафкат, рамжът и т.н. Ако имате страхливо или агресивно куче това може да има доста лоши последствия. Много хора оставят кучето си на пансион и след като си го приберат започват да имат проблеми с нестабилен характер,проблем който преди хотела не са имали. Много е просто слагате страхливо куче в клетка, която е заобиколена от още поне 10 кучета, които ще лаят и рамжът по Вашто куче. Страхливото куче има два избора-или да се свие повече, или да отключи защитна агресия. След като си го вземете то ще гледа на другите кучета в парка с пренабрежение и можете да забележите промени в него, които не сте виждали преди. Ако имате агресивна порода куче, което още не е отключило нападателната си агресия, хотела определено ще помогне.

Когато оставяте кучето си на хотел има няколко неща, за които е хубаво да помислите. Храната, която ще се храни може би няма да е същата като тази, с която сте ги хранили до сега. Дали кучето Ви ще се разхожда и какво ще представлява тази разходка. Често хигиените навици също се развалят или променят, когато кучетата останат на хотел. Ако не се разхождат и стоят в клетка искат, не искат ще започнат да се изхождат, там където спи и ако свикне като се приберат може да продължът да го правят. Ако се разхождат в различен режим от Вашия, пак можете да имате неочквани бели вкъщи.

Целта на тази информация не е да се злепоставят хотелите, но хората е хубаво да знаят какво може да очакват, както и това,че хотелите не са виновни. Алтернативни варянти има естествено, пак с рискове, но може би по-малки. Ако оставите кучето при познат или приятел, фактора с многото кучета го няма. Ако намерите човек, който да Ви разхожда и храни кучето също не е лош варянт, защото така поне кучето не сменя обстановката и ще е много по-спокойно. Има хора, които взимат кучета в собствения си дом и проблемите не са чак толква много като в хотел-кучкарник. И естествено има кучета, които нямат проблеми с характера и нямат проблеми с хотелите за кучета.

Как да помогнете на кучето да е по спокойно, когато го оставите на хотел.

  • Носете редовната им храна, с която са си свикнали.
  • Не ги посещавайте често, защото ако е по-страхливо, то тъкмо да по свикне, че Вас ви няма и Вие пак се появите и пак изчезнете за няколко дена само го раздразвате и не помагате то да се адаптира по-бързо.
  • Носете играчка, която му е позната и му я оставате с него в клетката.
  • С легалце, на което то е свикнало да спи ще му е доста по-лесно да се адаптира към новото място.
  • Предупредете хотела, ако кучето Ви има проблеми с характера, за да могат да вземат нужните мерки през престоя му.

 

Be the first to write a comment.

Your feedback