Полезни съвети свързани с вашето куче!

By admin,

  Filed under:
  Comments: None

НИКОГА НЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО!
Искаме да отбележем,че ако имате някакъв проблем с кучето си, никога не е късно да решите да направите промени с начина, по който живеете с кучето си.
Всъщност,ако имате проблем е наложително да направите промени, защото начина,по който сте живяли до сега с кучето си е позволил тези проблеми да се развият.
Никога не забравяйте, че кучетата живеят за момента и не пропускат нищо. Има старо разбирене, че стари кучета не могат да се научат на нови неща, което изобщо не е така. Това е стара и невярна информация.
Общо казано, никога не е късно да се поправят нещата. Никога не е твърде късно да започнете да живеете правилно с Вашето куче. Необходимо Ви е търпение и увереност в това, което правите, за да отстраните проблемите с кучето си.

ВСЕКИ ИМА МНЕНИЕ
Когато си вземете куче много бързо ще разберете,че всеки има мнение, как да отглеждате и как да тренирате Вашето куче. Необходимо е само да попите Вашия фризиор, Вашия магазинер или Вашите близки, за да се уверите,че всички “знаят” как да решите проблемите свързани с обучението на кучето Ви.
Ако отидете в местния зоомагазин или гледате предаване свързано с обучението, или четете книга свързана със съвети за тренировки на кучета, ще получите доста противоречиви съвети.
Проблемът е,че повечето хора (включително и много треньори и инструкури) нямат достатъчно опит и реални знания, за да Ви дадът стойностни съвети за това как да обучавате кучето си. Това води до изпускане на много важна информация и лоши грешки в обучението на кучето Ви.

КУЧЕШКАТА КЛЕТКА
Ако Вашата цел е да имате куче, което живее постоянно в дома Ви, то още от момента, в който го вземете неговият живот във вашия дом трябва да започне в клетка. В началото на много кучета не им харесва да седят в клетка, но се научават да я приемат и харесват.
В началото дръжте купа с лакомства до клетката, за да може всеки път преди да накарате кучето да влезе в клетката, да му пъхнете няколко лакомства вътре. Също така нека кучето получава и ежедневните си хранителни дажби в клетката. По този начин на кучето започва да му харесва да седи в клетката.
Някои кучета вдигат голяма врява, когато влязат за първи път в клетка. Ако им дадете играчка, ще отвлечете вниманието им от факта,че са затворени в клетка. Дори може да покриете част от клетката, за да може кучето да не вижда навън и по този начин ще се успокои. Не се карайта на кучето и не го удряйте, ако не иска да стои в клетката, защото така ще увеличавате стреса му, което води до потвърждение за него, че клетката е и неприятно място. А идеята е да накараме кучето да му хареса в клетката (храна, играчки, лакомства).
Колкото повече лае и скимти кучето, толкова по-дълго трябва да остане в клетката.

ДЕЦАТА И КУЧЕТАТА
Нашето мнение е, че деца до девет годишна възраст, могат да се научат как да се радват на кучетата и как да се справят с кучетата( НЕ ДА ГИ ТРЕНИРАТ) и то да се учат с кучета, които вече са добре обучени. Това трябва да се случва само в присъствието на треньор и/или някои от родителите на детето.
Децата до седем годишна възраст не са достатъчно зрели да се учат как да се справят с кучетата. Те могат само да играт с кучетата, но само в присъствието на родител.
Кучетата трябва да научат, че бебетата и малките деца винаги са по-несъобразителни и активни около тях.Кучетата не трябва да се допускат до тях и не трябва да играят с тях. Прекалено е лесно да стане някой инцидент, а когато се случват злополуки с възрастни кучета и малки деца, те обикновено са травматични.Нашият съвет е да не заблуждавате относно безопастността и да следвате тези съвети.
Децата на възраст 11 години могат да се научат да тренират куче, но само в присъствието на много опитен треньор.
Често получаваме въпроси от хора, които сега са си взели куче и питат, как да го научат, че малкото им дете е на по-високо ниво в семейната йерархия. Отгорорът е да не се опитвате да правите това. Като водач на семейството просто установете правило,според което на кучето не му е позволено да бъде до малкото дете и ако наруши това правило, ще има сериозно наказание.
Знаем, че е трудно да се обясни на малко дете,че не трябва да си играе с новото кученце. Но преди всичко кучето трява да направи сериозна връзка с Вас като негови собственици и след това вече с останалата част от семейството.

Be the first to write a comment.

Your feedback